• El consens esperava la creació de 180.000 llocs de treball, una xifra que ha estat superada
  • La taxa d'atur s'ha mantingut sense canvis al 4,9%, en línia amb el que s'esperava
  • La creació d'ocupació al juny s'eleva fins als 292.000 des dels 287.000
wallstreet

L'Informe d'Ocupació de juliol als Estats Units ha superat clarament la previsió del mercat, en mostrar la creació de 255.000 llocs de treball i una taxa d'atur que s'ha mantingut al 4,9%. Les previsions del consens de mercat apuntaven a la creació de 180.000 ocupacions i a una taxa d'atur sense canvis en el 4,9%. A més, la creació d'ocupació al juny s'ha elevat fins a 292.000 des de les anteriors 287.000 ocupacions publicades.

  • 40.003,59
  • -
  • 5.722,63
  • -

En altres paràmetres destacats, la taxa de participació al mercat laboral, que havia degotat a la baixa en els últims mesos, ha pujat fins al 62,8% des del 62,7% anterior. A més, el salari mitjà per hora treballada ha repuntat un 0,3%, fins a 25,69 dòlars, per sobre de la previsió del 0,2%, la qual cosa indica pressions inflacionistes per a l'economia americana, que es troba en situació de 'plena ocupació'. El sector privat va crear 217.000 ocupacions el mes passat i el sector públic 38.000.

Llegiu també: Los datos de empleo de julio revelarán si Yellen va en serio con su idea de subir los tipos en EEUU

Els futurs americans, que cotitzaven amb guanys del 0,2% abans de les dades, han augmentat guanys fins a prop del 0,5%. Per la seva banda, els futurs sobre els tipus d'interès a EUA, segons dades de CME Group, han augmentat la probabilitat que la Fed pugi tipus al setembre fins al 18% des de l'anterior 9% i fins al 43% al desembre des del 32% anterior.

Llegiu també: EEUU crea 287.000 empleos en junio, el mejor dato en ocho meses, y Wall Street sube con fuerza

ELS EXPERTS ANTICIPEN UNA PUJADA DE TIPUS ABANS DE FINALS DE L'ANY

Chris Williamson, economista cap, comenta que "el sòlid informe de juliol augmenta la possibilitat de que la Fed apugi els tipus a finals d'any"

Després d'aquesta bona dada d'ocupació del mes de juliol, els experts anticipen que la Fed apujarà els tipus una vegada abans de final d'any, en les tres reunions que li queden per davant (setembre, novembre i desembre), amb l'última reunió de l'any com la més probable, però sense excloure setembre, última reunió abans de les eleccions presidencials de novembre.

Chris Williamson, economista cap de Markit, comenta que "el sòlid informe de juliol augmenta la possibilitat que la Fed apugi els tipus a finals d'any". Aquest expert destaca que la creació d'ocupació durant els últims tres mesos ha estat de 190.000 ocupacions mensuals, "el seu nivell més alt des de març".

Mohamed El-Erian, assesor econòmic cap d'Allian, ha qualificat al seu compte de Twitter com "robust" l'informe d'ocupació del juliol

Per la seva banda, l'economista Alan MacEachin, de Navy Federal Credit Union, assenyala a The Wall Street Journal que "la Fed anticiparà una pujada de tipus el 2016" després d'aquest informe. "El sot al mercat laboral sembla superat i la creació d'ocupació s'ha recuperat. Això suggereix confiança per part dels empresaris i espero que la Fed anticipi almenys que una pujada de tipus és probable aquest any".

A més, Mohamed El-Erian, assessor econòmic cap de Allian, ha qualificat en el seu compte de Twitter com a "robust" l'Informe d'Ocupació de juliol. El seu consell per als inversors és que cal ser "més tàctic" que mai amb les inversions, al mateix temps que és necessària "molta cautela" per enfrontar-se al mercat, segons ha assenyalat en declaracions a Bloomberg TV.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 0,2%, fins a 41,83 dòlars.

Els bons del Tresor EUA a 10 anys cauen un 0,3%; la seva rendibilitat puja fins a l'1,541%.

L'euro cau 0,5%, fins a 1,1074 dòlars.

Llegiu més:

Charles Evans, presidente de la Fed de Chicago, a favor de subir una vez los tipos en 2016

Terrible dato de empleo en EEUU en el mes de mayo: pérdidas en Wall Street

La Fed mantiene tipos en EEUU y reduce su previsión de subidas a medio plazo

El sector privado de EEUU crea 172.000 empleos en junio, por encima de lo previsto

EEUU creó menos empleo de lo esperado en abril, ¿cambiará los planes de la Fed?

contador