ep bocarte anchoa pescado pescaderia alimentacion supermercado compra ipc
EROSKI - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,2% el setembre en relació al mes anterior i ha mantingut estable la seva taxa interanual al 2,2%, la mateixa que el juliol i l’agost, segons l'indicador avançat publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística ha atribuït el comportament de la taxa interanual de l'IPC a l'estabilitat dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, en contrast amb la pujada que van experimentar els preus de l'electricitat.

La taxa interanual de setembre, en cas de confirmar-se, seria la vint-i-cinquè taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 2,2% superiors als de fa un any.

Després d'haver registrat el gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l'IPC interanual va tornar el febrer a superar l'1%, tendència que es va mantenir el març i l’abril. El maig ja es va assolir la barrera del 2%, a la qual no s'arribava des d'abril de 2017 (2,6%), mentre que el juny es va situar al 2,3% i el juliol va moderar la seva escalada al 2,2 %, la mateixa taxa que l'agost i setembre.

Durant el novè mes de 2018, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual al 2,2%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCH es mantindria respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,2% el setembre, el mateix comportament que va registrar durant el mateix mes de 2017. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH es va situar el setembre al 0,6%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de setembre el proper 11 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador