eu europe european union eurozone euro
Pixabay

La taxa interanual d'inflació de l'Eurozona es va situar al maig a l'1,9%, set dècimes per sobre del resultat del mes anterior i dos sobre les previsions del mercat, impulsada pel preu de l'energia (6,1% enfront del 2,6% d'abril). Així ho ha fet públic Eurostat aquest dijous.

Entre la resta de components de l'índex, la llista de la compra, l'alcohol i el tabac es van encarir un 2,6%, dues dècimes per sobre de la dada d'abril. Els serveis van pujar de preu un 1,6% enfront de l’1% del mes anterior i els béns no industrials, un 0,2%, una dècima menys.

L'índex subjacent, que exclou l'efecte dels aliments i de l'energia, va accelerar el seu creixement quatre dècimes fins a l’1,1%.

La còmoda política monetària del Banc Central Europeu s'enfrontarà a un major escrutini amb la inflació finalment tocant màxims de 14 mesos. Les xifres d'avui aplanaran el terreny del BCE, el llenguatge serà més agressiu al juny. No obstant això, la moneda comuna continua sense moure’s a causa de la incertesa política d'Itàlia, que podria plantejar un BCE més cautelós, exposen els analistes de Foenix Partners.

Font: Eurostat

Noticias relacionadas

contador