carburantesgasolina 630

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,9% al maig en relació al mes anterior i va elevar nou dècimes la seva taxa interanual, fins al 2%, el seu nivell més alt des d'abril de 2017, segons l'indicador avançat publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística assenyala que en el repunt de la taxa interanual de l'IPC de maig ha influït principalment l'encariment de l'electricitat i dels carburants, davant del descens de preus que van experimentar durant el mateix mes de l'any passat. La taxa interanual de maig és la vint-i-unena taxa positiva que encadena la taxa interanual.

L'IPC general va tornar al febrer a superar l'1%, tendència que es va mantenir al març i abril. Ara, al maig, ja s'ha assolit la barrera del 2%, a la qual no s'arribava des d'abril de 2017 (2,6%).

Durant el cinquè mes de 2018, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual al 2,1%, un punt per sobre de la registrada a l'abril, mentre que la variació mensual va ser del 0,9%. En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,9% al maig, el seu major repunt durant aquest mes en almenys 12 anys.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de maig el proper 13 de juny.

Noticias relacionadas

contador