allemagne-les-sages-attendent-une-croissance-de-2-3-en-2018

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a Alemanya va avançar un 2,1% el juny en comparació amb el sisè mes de 2017, una dècima per sota de la xifra de maig. En termes intermensuals, l'índex va augmentar un 0,1%. La inflació va tornar a superar el 2% al país germànic gràcies a l'imposar de la factura de la llum, les calefaccions i els carburants, segons publica aquest dijous l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) i que confirma les previsions del 28 de juny.

El component energètic de l'índex general es va encarir un 6,4% en termes interanuals (5,1% el maig). En concret, la factura de les calefaccions es va encarir un espectacular 30,3% fruit del seu baix cost durant els mesos anteriors, mentre que els carburants van pujar un 11,3%. Tan sols el gas va experimentar una rebaixa (-1,6%). Excloent-ne l'efecte de l'energia, l'IPC s'hauria situat a l'1,6%.

La llista de la compra també es va encarir més del normal (+3,4%) des de juny de 2017 tot i situar-se per sobre del 3% per tercer mes consecutiu. Greixos i mantegues van ser un 14,4% més cares, així com la fruita (+7,2%), làctics i ous (+4,8%) també van contribuir a l'expansió de l'índex. Excloent-ne els aliments i l'energia del càlcul, l'IPC general s'hauria situat a l'1,4% durant el sisè mes de l'any.

Font: Destatis

Noticias relacionadas

contador