merkel-salue-le-discours-de-macron-veut-discuter-des-details

La confiança dels inversors alemanys en el futur de la seva economia va seguir retrocedint al juliol. En concret, la puntuació de l'índex ZEW va retrocedir 8,6 punts durant el setè mes de l'any fins als -24,7 punts per mantenir-se en terreny negatiu per segon mes consecutiu. Un escenari que no es contemplava des de fa més de sis anys.

De la mateixa manera, el sentiment del mercat germànic cap a la situació actual va ser més pessimista i va baixar 8,2 punts fins a alliberar aquest indicador als 72,4 punts. Una incertesa que els experts del Centre per a la Investigació Econòmica Europea (ZEW) atribueixen a la inestabilitat política que presenta la regió i al conflicte comercial que es desenvolupa a banda i banda de l'Atlàntic. "El bon comportament recent de la indústria s'ha ennegrit pels efectes negatius del comerç exterior", apunta el professor i president del ZEW, Achim Wambach.

L'opinió dels enquestats sobre l'esdevenir de l'Eurozona tampoc va millorar el juliol amb un retrocés de la puntuació per al bloc comú de 6,1 punts fins als -18,7. L'indicador de confiança actual va caure en 3,7 punts fins als 36,2. Com a resultat, les perspectives econòmiques tant per a la zona euro com per a Alemanya han empitjorat notablement durant els últims sis mesos.

Font: ZEW

Noticias relacionadas

contador