• Aquest creixement menor se situa en línia amb el previst pel consens
0cb796

El PIB de la Zona Euro del primer trimestre va pujar un 0,4%, xifra que implica un alentiment del seu ritme de creixement, ja que va augmentar un 0,7% durant l'últim trimestre del 2017, segons ha anunciat aquest dimecres l'Oficina Europea d'Estadística, Eurostat.

Aquesta desacceleració està en línia amb el que s'esperava i els economistes assenyalen que es deu a factors temporals i que l'economia hauria de seguir expandint fortament aquest any.

El PIB als 19 països que comparteixen l'euro va créixer un 0,4% en comparació amb l'últim trimestre del 2017 i un 2,5% interanual, segons Eurostat. L'estimació preliminar d'Eurostat està en línia amb les estimacions dels analistes, però molt per sota de l'increment del 0,7% observat durant els tres mesos previs.

La taxa de creixement va empènyer la Zona Euro per darrere dels Estats Units, però encara per davant de Gran Bretanya, que va registrar el seu creixement més feble des de 2012.

Les dades de la confiança econòmica van caure al març, però es van mantenir pràcticament sense canvis a l'abril, fet que porta els analistes a pronosticar que l'economia de la Zona Euro retrocedirà a nivells de creixement saludables del voltant del 2% durant els propers trimestres.

"Factors temporals, incloent-hi un clima inusualment fred, treballadors en vaga, colls d'ampolla a curt termini i fins i tot un brot de grip, semblen haver influït en el creixement del PIB del primer trimestre", han dit els economistes de Capital Economics en una nota a clients recollida per Reuters.

"Atès l'alt nivell de confiança del consumidor, sospitem que el creixement del consum augmentarà durant el segon trimestre i ajudarà a impulsar el creixement trimestral del PIB al voltant del 0,5% o 0,6%", han afegit.

La confiança es va reduir en part per les preocupacions sobre una guerra comercial amb els Estats Units, que encara podria deslligar si Washington imposa aranzels a les importacions d'acer i alumini de la Unió Europea. La decisió sobre això venç ara l'1 de juny després de la pròrroga anunciada pels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador