ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

La taxa d'atur dels EUA es va mantenir el maig al 3,6%, mentre que els llocs de treball creats es van situar en 75.000, segons les dades publicades aquest divendres pel Departament de Treball nord-americà. És una xifra per sota de l'esperada que era de 185.000 llocs de treball.

Encara que l'economia nord-americana continua així en un nivell proper a la plena ocupació, la dada, molt per sota de les expectatives, genera preocupació per un possible debilitament del mercat laboral. A més, ve després que el mes anterior es creessin finalment 224.000 llocs de treball, després de la revisió de la dada preliminar de 263.000, la xifra més baixa en gairebé 50 anys. Una cosa que pot estar oferint més evidència que l'economia s'està desaccelerant.

Encara que els EUA continua així en un nivell proper a la plena ocupació, la dada, molt per sota de les expectatives

No obstant això, aquest dijous, el Fons Monetari Internacional (FMI) va millorar les perspectives de creixement dels EUA aquest any, tot i que va advertir dels "riscos materials" als quals s'enfronta l'economia mundial a causa de les disputes comercials, com la que manté amb Mèxic.

Tot i això, la publicació d'aquestes xifres decebedores suposa una raó més per animar les veus que demanen a la Reserva Federal nord-americana (Fed) que abaixi els tipus d'interès.

Pel que fa als salaris, la mitjana pagada als treballadors nord-americans va augmentar un 0,2%, fins als 27,83 dòlars per hora, enfront d'un 0,3% esperat pel mercat. En taxa interanual, els guanys salarials per hora van augmentar un 3,1%, una dècima menys que l'abril i una dècima menys de la que esperava el mercat.

Noticias relacionadas

contador