bandera eeuu usa america

L'atur als Estats Units va augmentar fins al 4% el gener, respecte al 3,9% del mes anterior, percentatge que fa que el nombre total de desocupats arribi als 6,5 milions de persones, segons ha informat aquest divendres l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americà, que afirma que el tancament de govern no va tenir un impacte "perceptible" en la contractació neta, però va contribuir a la major taxa d'atur.

No obstant això, durant el primer mes de l'any es van crear 304.000 llocs de treball. El Departament de Treball dels EUA afirma que el tancament temporal del Govern Federal ha provocat que els acomiadaments temporals s'hagin incrementat en 175.000 persones.

L'economia nord-americana continua així en un nivell proper a la plena ocupació, amb una creació de llocs de treball molt per sobre de les expectatives dels analistes, que havien anticipat uns 172.000.

L'economia nord-americana continua així en un nivell proper a la plena ocupació

El nombre de persones ocupades a temps parcial va augmentar a prop de mig milió, fins als 5,1 milions el gener. Gairebé tot aquest augment va ocórrer al sector privat i pot reflectir l'impacte del tancament parcial del Govern Federal.

El percentatge de població ocupada tot just es va modificar al llarg del mes i es va situar al 60,7%.

El salari mitjà pagat als treballadors nord-americans va augmentar un 0,1%, fins als 27,56 dòlars per hora.

D'altra banda, el govern ha revisat la dada de desembre, mes durant al qual es van crear 222,000 nous llocs de treball. Mentre que les dades d'ocupació de febrer es publicaran el proper divendres 8 de març.

Noticias relacionadas

contador