ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

La desocupació als EUA va baixar al 3,6% l'abril, per sota de la dada anterior del 3,8%, segons les dades publicades aquest divendres pel Departament de Treball. Això suposa que la taxa d'atur se situa al seu nivell més baix des del desembre del 1969. Durant el quart mes de l'any, es van crear 263.000 llocs de treball, per sobre del que s'esperava.

L'economia nord-americana continua d'aquesta manera en un nivell proper a la plena ocupació. La creació de 263.000 nous llocs de treball mostra la solidesa del mercat laboral, per sobre de les expectatives dels analistes, que havien anticipat uns 217.000.

La xifra d'aturats de llarga durada, aquells que han estat en situació d'atur durant un mínim de 27 setmanes, va baixar fins als 1,23 milions de persones, xifra que equival a una caiguda de 75.000 aturats. El seu pes respecte al total de l'atur es va mantenir estable al 21,1%.

L'economia nord-americana continua d'aquesta manera en un nivell proper a la plena ocupació

No obstant això, els salaris van créixer l'abril més lentament del que s'estimava. En concret, el salari mitjà per hora ha augmentat un 3,2% respecte al mateix mes de l'any anterior, una dada una mica més lenta del que esperaven els economistes, del 3,3%. Aquesta dada mostra els últims senyals que els salaris no s'han accelerat molt durant els últims mesos i no és probable que es tradueixin en un augment de la inflació, apunten alguns analistes.

La xifra total de desocupats es va situar a les 5.820.000 de persones, de manera que va descendir en 387.000 desocupats respecte al mes precedent. Pel que fa a la participació de la força laboral, aquesta xifra va caure l'abril fins al 62,8%, 0,2 punts percentuals per sota, tot i que en comparació amb l'exercici anterior, es va mantenir al mateix nivell.

Per grups de treballadors, la taxa d'atur de les dones va caure en dues dècimes, fins a situar-se al 3,1%, alhora que la desocupació entre els homes es va reduir fins al 3,4%, dues dècimes menys. Entre els joves, el percentatge d'atur va arribar al 13%, dues dècimes més que al mes de març.

Noticias relacionadas

contador