ep plantamercedes-benzgaggenau alemania
DAIMLER

La desocupació a Alemanya ha baixat a mínims històrics el novembre, més del que esperaven els analistes. Concretament, l'atur ha caigut al 5%, respecte al 5,1% projectat pel consens d'experts.

Una xifra que subratlla la fortalesa del mercat laboral germànic, tot i el deteriorament de l'economia alemanya. L'Oficina Federal de Treball ha destacat que la desocupació ha caigut en 16.000 aturats fins als 2,2 milions.

La taxa d'atur dona suport a la visió del Bundesbank, que l'economia s'està recuperant després d'una contracció estival, cosa que reforça, a més, la creença del BCE (Banc Central Europeu) que les pressions sobre els salaris estan augmentant.

Amb tot, aquesta dada dona suport a la idea que la demanda interna d'Alemanya segueix endavant tot i el revés sofert per la seva indústria automotriu i després de l'impacte a les exportacions enmig de la incertesa comercial.

El Bundesbank alemany preveu, a més, una "forta expansió" durant els últims tres mesos de 2018, amb el consum privat com a principal motor. No obstant això, la confiança empresarial s'ha deteriorat al país en aquest mes de novembre i ha deixat clar que el creixement del sector privat és el més feble dels últims quatre anys.

Noticias relacionadas

contador