merkel-veut-remettre-sur-les-rails-les-discussions-tripartites

El mercat laboral d'Alemanya va continuar la seva forta projecció al maig tot i un refredament de l'economia més gran d'Europa i del temor que les tensions globals puguin frenar les exportacions.

Les sol·licituds d'atur van disminuir en 11.000 en comparació amb l'abril, segons ha informat l'Agència Federal d'Ocupació aquest dimecres, en referència a les dades ajustades pels canvis estacionals. El consens havia pronosticat un declivi de 10.000.

"La tendència positiva al mercat laboral continua, encara que menys pronunciada que durant els mesos d'hivern", va dir Detlef Scheele, el cap de l'agència.

Mentrestant, la taxa d'atur ajustada d'Alemanya va caure al 5,2% des del 5,3% a l'abril, xifra que suposa la taxa més baixa des del començament de la sèrie de dades, al gener de 1992.

Si bé, el pròsper mercat laboral del país ha estat impulsant el consum privat i els ingressos fiscals, els indicadors econòmics recents apunten a una perspectiva lleugerament més moderada.

Els indicadors de confiança empresarial han caigut des dels seus màxims de finals de 2017, i l'Oficina Federal d'Estadística va dir a principis de maig que la taxa de creixement anualitzada d'Alemanya es va desaccelerar a l'1,2% durant el primer trimestre des del 2,5 % durant el quart trimestre de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador