lagarde bce marzo 2023

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assenyalat que l'organisme segueix de prop l'evolució del mercat després de comprar Credit Suisse per part d'UBS i el suport del govern suís i ha assegurat que l'entitat està preparada per a respondre "segons calgui".

"Estem seguint de prop l'evolució del mercat i estem preparats per respondre segons calgui per preservar l'estabilitat de preus i l'estabilitat financera a la zona euro", ha afirmat durant la seva intervenció davant la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu.

Lagarde també ha destacat que ha acollit "amb beneplàcit" la ràpida acció i les decisions preses per les autoritats suïsses. "Aquestes accions han estat fonamentals per restaurar les condicions ordenades del mercat i garantir l'estabilitat financera".

Com ja va assegurar a la roda de premsa posterior a la reunió de política monetària del BCE de dijous passat, la francesa ha insistit a ressaltar que el sector bancari de la zona de l'euro és resistent i que té fortes posicions de capital i liquiditat.

En qualsevol cas, ha subratllat que "el conjunt d'eines de política del BCE està completament equipat per brindar suport de liquiditat al sistema financer de la zona de l'euro, si és necessari i per preservar la transmissió fluida de la política monetària".

Noticias relacionadas

contador