ep ilustracionla guerra comercialestados unidoschina
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

Els temors sobre la guerra comercial tornen a planejar amb força sobre els mercats davant els rumors que apunten que les negociacions EUA-Xina s'han tornat a estancar. Quan semblava que estava a prop l'acord, el suport de Donald Trump als manifestant de Hong Kong ha provocat que les converses s'estanquessin.

Així ho ha assegurat una font pròxima a l'equip negociador del president Donald Trump citada per la web nord-americana Axios. Tal com ha dit, l'acord comercial està "estancat a causa de la legislació de Hong Kong". Es refereix a la declaració signada per Trump dimecres, en la qual donava suport als manifestants i les seves protestes, cosa que no ha agradat gens a la Xina.

De fet, el Ministeri d'Afers Estrangers xinès ja va dir dijous passat que el que havia fet el president dels EUA li semblava una interferència en els assumptes del gegant asiàtic, i fins i tot va arribar a amenaçar el republicà amb represàlies.

L'acord, a més, sembla haver-se estancat, perquè la Xina necessita temps perquè la política interna de Xi Jinping es calmi. Sigui com sigui, la notícia sorprèn perquè fa només uns dies el mateix Trump parlava de les converses comercials i assegurava que l'acord estava "a la seva agonia final".

Noticias relacionadas

contador