cb hong kong sh321

Hong Kong ha confirmat aquest divendres que la seva economia ha entrat en recessió per primera vegada en una dècada durant el tercer trimestre, atabalada per les protestes antigovernamentals cada vegada més violentes i la creixent guerra comercial entre els Estats Units i la Xina.

L'economia es va reduir en un 3,2% desestacionalitzat entre juliol i setembre des del trimestre anterior, en línia amb la lectura preliminar, segons van mostrar dades revisades de Govern. El producte intern brut (PIB) es va contreure per segon trimestre consecutiu, fet que compleix amb la definició d'una recessió tècnica.

Des de l'any anterior, l'economia va decréixer un 2,9%. Són les lectures més febles des de la crisi financera mundial el 2008/2009.

"La bona notícia per als inversors és que les dades s'han conegut després del tancament de la Borsa de Hong Kong", indica Aitor Méndex, analista d'IG Markets, de manera que el Hang Seng "ha gaudit una jornada més o menys tranquil·la, per llepar-se les ferides i deixar les caigudes en el conjunt de la setmana per sota del 5%".

"Encara que els inversors descompten aquest nou escenari a l'obertura de la sessió d'el dilluns, el fet de comptar amb tot el cap de setmana per davant juga a favor del selectiu hongkonguès, ja que evita reaccions en calent i obre la porta al fet que potencials notícies més optimistes sobre la guerra comercial millorin l'ànim de mercat", afegeix.

Noticias relacionadas

contador