trump china eeuu portada buena

El president dels EUA, Donald Trump, ha seguit alimentant l'optimisme que les dues primeres potències mundials tanquin algun tipus d'acord que permeti posar límit a la guerra comercial que mantenen des de fa un any i mig. En declaracions des de la Casa Blanca, el president nord-americà ha assegurat que l'anomenat acord de 'fase u' està a prop i que els equips negociadors viatjaran a Pequín per no deixar caps per lligar.

Més concretament, el republicà ha declarat que aquestes negociacions estan en la seva "agonia final" abans d'arribar a "un acord comercial molt important, suposo que es podria dir que és un dels acords comercials més importants". "Està anant molt bé", ha declarat, per afegir que "al mateix temps volem veure que vagi bé a Hong Kong".

Aquest comentari deixa patent fins a quin punt el president nord-americà vincula l'acord comercial amb la crisi de la ciutat autònoma. Les declaracions es produeixen després que la Xina hagi dit que havia convocat dilluns l'ambaixador dels Estats Units, Terry Branstad, per protestar per l'aprovació al Congrés dels Estats Units de la Llei de Drets Humans i Democràcia de Hong Kong, i va argumentar que el projecte de llei equivalia a una interferència en un assumpte intern xinès.

Trump va dir que tenia una molt bona relació amb el president xinès, Xi Jinping, i esperava que aquest assegurés un resultat positiu a la ciutat de Hong Kong, governada per la Xina, on els partits prodemocràtics van guanyar gairebé el 90% dels 452 escons del consell de districte en les eleccions de diumenge.

"Crec que el president Xi pot fer que això passi. El conec i sé que li agradaria que succeís", va dir Trump, sense donar detalls sobre què esperava exactament que fes Xi.

Noticias relacionadas

contador