chinese-tech-stocks-are-climbing-after-china-accepts-us-invitation-trade-talks
REUTERS/China Daily

El primer ministre xinès Li Keqiang ha reconegut aquest divendres que l'economia xinesa s'enfronta a "noves pressions baixistes", i ha posat l'accent encara més en el fantasma de la desacceleració mundial.

"És cert que l'economia xinesa s'ha trobat amb noves pressions baixistes", ha reconegut l'alt càrrec de la segona economia més gran del món.

Unes declaracions que arriben poc després de conèixer l'ajornament de la reunió entre Trump i Xi Jinping. Una trobada que no passarà, almenys, fins al proper mes d'abril. Unes converses durant les quals s'hauria aconseguit un progrés substancial tot i el retard de la cimera.

El viceprimer ministre xinès, Liu He, va parlar per telèfon amb el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, i el representant de Comerç nord-americà, Robert Lighthizer, aquest mateix dijous.

En les seves declaracions posteriors, Mnuchin va assenyalar que les parts estan "treballant de bona fe" per intentar arribar a un acord "al més ràpid possible".

Des que Trump va retardar una alça d'aranzels que havia d'entrar en vigència l'1 de març no s'han programat noves reunions. Des d'aquest moment, el mandatari republicà i altres funcionaris a Washington han tractat de mostrar que les converses segueixen progressant.

Per la seva banda, experts com els de Fidelity ja han donat la veu d'alarma i han assegurat que el gegant asiàtic es troba a la vora del precipici. I tot, perquè la Xina és l'única regió on la confiança empresarial ha caigut a terreny negatiu.

Noticias relacionadas

contador