• La Xina va cremar 41.000 milions de dòlars en l'últim mes de l'any i les reserves de divises es desplomen fins als 3,01 bilions de dòlars
  • El iuan reprèn els seus descensos i es desploma fins als 6,9262 iuans per cada dòlar
yuan-dollar

La Xina ha gastat gairebé un 10% de les seves reserves de divises estrangeres durant 2016 en els seus esforços per detenir la devaluació del iuan, que es va depreciar un 6,6% l'any passat contra el dòlar. Les dades del mes de desembre del gran rebost de capitals internacionals que guarda el Banc Popular de la Xina mostren una caiguda de 41.000 milions de dòlars fins als 3,01 bilions de dòlars, el seu nivell més baix des de principis de 2011.

És el sisè mes consecutiu que les autoritats monetàries xineses han cremat els seus recursos de capitals en el seu esforç per frenar el desplom de la moneda del gegant asiàtic, segons va indicar l'Administració Estatal de Divises Estrangeres en anunciar les xifres. Encara així, la caiguda de desembre va ser bastant inferior a la de novembre, mes en el qual les reserves xineses de divises van baixar en 69.000 milions de dòlars.

En el conjunt de 2016, la guardiola de moneda internacional del banc central asiàtic ha caigut un 9,6%, un declivi que se suma al de l'any anterior, quan les reserves van caure un 13,2 % en 2015 respecte a les de 2014, informa Efe.

EL IUAN REPRÈN ELS SEUS DESCENSOS

Les constants sortides de capitals del país han sotmès a la divisa xinesa sota una forta pressió en els últims mesos i el iuan ha reprès els seus descensos després del ral·li de principis d'any. El Banc Popular de Xina ha fixat en canvi del iuan contra el dòlar en els 6,9262 iuans per cada unitat, una pronunciada caiguda des del canvi de 6,8668 del passat divendres.

Segons els experts, els esforços de les autoritats del país -que només permeten fluctuar la seva divisa un 2% contra el dòlar- per estabilitzar la moneda, com precisament gastar moneda estrangera per apuntalar el iuan, són en va. “El problema de les sortides de capital és estructural i persistirà en 2017” opinen analistes d'UBS en declaracions a CNBC.

Aquests experts opinen que la divisa té un pronunciat camí a la baixa en 2017 i el seu canvi pot acabar per fixar-se en 7,3 iuans per cada dòlar, segons analistes de Danske Bank i Deutsche Bank.

Noticias relacionadas

contador