xi jinping china

La Xina i els Estats Units s'han donat una treva de 90 dies per arribar a un acord comercial durant la qual els Estats Units no elevarà els aranzels a la potència asiàtica. És el millor escenari previst pels experts i els mercats reaccionen positivament.

No obstant això, els experts assenyalen que la propera data clau per conèixer pistes sobre el que passarà finalment entre els dos països no arribarà d'aquí a tres mesos sinó que és 'a la volta de la cantonada'. Així, destaquen que el pròxim 18 de desembre la Xina celebra el 40 aniversari de les seves reformes econòmiques, cosa que és una ocasió que Pequín podria aprofitar per emfatitzar el seu compromís de transformar la seva economia. Així ho creu Scott Kennedy, expert al país asiàtic del Centre d'Estudis Estratègics i Internacionals.

En declaracions a la CNBC, Scott assenyala que si aquest dia (setmana) passa sense més anuncis, llavors sabrem que no hi ha possibilitats que els xinesos vulguin utilitzar això com una oportunitat per canviar la direcció de la seva economia i les seves polítiques industrials".

Si això succeeix, la lluita aranzelària entre els Estats Units i la Xina s'intensificarà al final del període de 90 dies, ha afegit.

Trump va acordar aquest cap de setmana no augmentar els aranzels sobre les importacions xineses per valor de 200.000 milions de dòlars del 10% al 25% el ​​gener, com havia amenaçat anteriorment. A canvi, els Estats Units i la Xina treballaran per arribar a un acord en un termini de 90 dies, un termini que molts experts han dit que és massa curt, a causa de les complicades qüestions que envolten la lluita aranzelària.

Noticias relacionadas

contador