cbasia93 short1
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les pèrdues d'un 3% de Wall Street han llastat els parquets asiàtics aquest dimecres que acaben ben ancorats en el vermell. Ni tan sols els positius comentaris de les autoritats xineses sobre els passos que donaran després dels acords assolits amb els EUA en el seu 'alto el foc' de la guerra comercial han aconseguit animar els inversors que han seguit amb les vendes.

Més ha pesat la nova amenaça del president nord-americà, Donald Trump, que ha piulat que imposarà nous aranzels a la Xina si no ofereixen un bon acord en comerç exterior. El govern xinès, per la seva banda, ha indicat que la reunió comercial durant el G-20 va ser "molt èxit", que la Xina implementarà els temes específics acordats al més aviat possible i que els Estats Units i la Xina impulsaran proactivament les negociacions dins el marc de temps de 90 dies.

El iuan ha retrocedit després de les amenaces del republicà, després d'haver protagonitzat la seva major apreciació des de 2005 entre dilluns i dimarts. No obstant això, la moneda japonesa cau aquest dimecres des del màxim de gairebé tres mesos de dimarts, als 6,83 iuans. Xangai i Shenzhen també s'han girat al vermell aquest dimecres, després de dues jornades de guanys i cauen més d'un 0,50%. Més perjudicat és el Hang Seng de Hong Kong, que cedeix un 1,62%.

En altres llocs, el Nikkei perd un 0,53%, el Kospi sud-coreà, 0,62%, Tailàndia acaba pla, Malàisia, retrocedeix un 0,64%, gairebé el mateix que Singapur. Les retallades a les borses del Pacífic són d'un 0,78% a l’ASX200 i d'un 0,95% a l’NZX50 de Nova Zelanda.

Noticias relacionadas

contador