sydney-feu-d-artifice

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA per les sigles en anglès) ha comunicat aquest dimarts la seva decisió de política monetària de gener i ha deixat els tipus d'interès sense canvis al 0,10%, tal com s'esperava. L'RBA s'ha compromès a comprar uns altres 100.000 milions de dòlars australians de bons de l'Estat i de Govern una vegada que l'actual programa hagi acabat el gener.

En un comunicat, el banc central australià també ha dit que, encara que la recuperació interna marxa a bon ritme, "el Consell no augmentarà el tipus d'interès fins que la inflació real se situï de forma sostenible dins de la franja objectiva del 2% al 3%. Perquè això passi, el creixement dels salaris haurà de ser substancialment més gran que l'actual. Això requerirà un augment significatiu de l'ocupació i la volta a un mercat laboral ajustat. El Consell no espera que aquestes condicions es compleixin fins a 2024 com a molt aviat".

Quant a les seves previsions macroeconòmiques, tant per aquest any com per al pròxim s'espera un repunt del PIB del 3,5%.

Noticias relacionadas

contador