ep dolares
PIXABAY

El dòlar nord-americà segueix perdent quota als graners de divises de tot el món. L'informe del Fons Monetari Internacional sobre les reserves de divises mundials del primer trimestre de 2018 mostra com la presència del 'bitllet verd' ha caigut fins a mínims de quatre anys. Les reserves d'euros, lliures i iuans van augmentar durant el mateix període.

Amb aquest, són cinc els trimestres consecutius que les reserves de dòlars als rebosts dels bancs centrals es contreuen, a causa de la debilitat de la moneda dels EUA del primer trimestre d'aquest any. Les expectatives d'un creixement més ràpid fora dels Estats Units i les apostes que altres bancs centrals considerarien reduir l'estímul, va mantenir el dòlar debilitat. Tot i això, la moneda s'ha mantingut per molt com la major divisa de reserva.

No obstant això, el dòlar es va enfortir durant el segon trimestre pels temors sobre una guerra comercial global i després que el Banc Central Europeu indiqués que no augmentarà les taxes d'interès fins a la segona meitat de 2019.

Les reserves globals són els actius de bancs centrals mantinguts en diferents monedes, principalment utilitzats per recolzar els seus passius. També són una eina d'aquestes entitats en la qual es donen suport per recolzar els seus respectives monedes.

Les reserves en dòlars nord-americans es van situar als 6.499 milions de dòlars, un 62,48%. Comparat amb els 6.282 milions, o el 62,72% de les reserves assignades, del quart trimestre de 2017, la proporció es va contraure el seu nivell més baix des del 61,24% durant el quart trimestre de 2013, van mostrar dades de l'FMI.

L'euro va arribar al 20,39% durant el primer trimestre, encara lluny del 28% de 2009, però en màxims des de 2014. La presència del iuan, per la seva banda, es va incrementar fins a l’1,39% i la lliura fins al 4,68%. El ien, per la seva banda, retrocedit al 4,81%.

Noticias relacionadas

contador