tedros adhanom oms portada

Europa i els Estats Units són els epicentres de la pandèmia des de fa mesos, cosa que preocupa l'Organització Mundial de la Salut (OMS). És per això que els experts recomanen que segueixin els passos de l'Àsia i imposin quarantenes més severes.

La regió europea de l'OMS, que inclou Rússia, ha registrat fins a 8.500 morts durant l'última setmana, i la meitat dels països han vist un augment del 50% en els casos, segons dades de Mike Ryan, el principal expert en emergències de l'organisme, recollits per Reuters.

Des que va començar l'epidèmia, països com Austràlia, la Xina, el Japó o Corea del Sud han reclòs a la població des del primer moment i han posat en quarantena els contactes, ha destacat Ryan. L'efectivitat d'aquestes mesures als països asiàtics per al dirigent de l'OMS es deu en gran part als "alts nivells de confiança" en els seus governs.

“En altres paraules, van córrer a través de la línia de meta i més enllà i van continuar corrent, perquè sabien que la carrera no havia acabat, que aquesta línia de meta era falsa. Massa països han posat una línia de meta imaginària i quan la creuen pot haver desaccelerat algunes de les seves activitats”, ha matisat Ryan.

Noticias relacionadas

contador