premiere-visite-d-angela-merkel-au-memorial-d-auschwitz

L'estat d'ànim entre els inversors alemanys es desploma al març a nivells vists per última vegada a la crisi financera de 2008, a causa de l'alarma sobre l'impacte del brot de coronavirus, segons les dades publicades aquest dimarts a l'enquesta elaborada per l'institut de recerca ZEW.

Mostra que el sentiment econòmic entre els inversors es va esfondrar a -49,5 al març des de 8,7 al febrer. Els economistes esperaven una caiguda a -26,4. Mentrestant, l'indicador que mesura l'avaluació dels inversors de les condicions actuals de l'economia va disminuir a -43,1 des de -15,7 el mes anterior. Els analistes havien pronosticat una lectura de -30.0.

"L'economia està en alerta roja", ha dit el president de ZEW, Achim Wambach, en un comunicat, afegint que els experts financers esperen que l'economia es contregui el primer trimestre, i que pensen que és molt probable que es mantingui així el segon trimestre.

"L'impacte econòmic de tot això continua sent difícil d'avaluar", apunten els analistes d'ING, que afegeixen que l'impacte econòmic del Covid-19 i l'agitació del mercat financer "fan inevitable una recessió tècnica a Alemanya. Pronostiquem que l'economia alemanya es reduirà en més d'un 1,5% interanual en 2020".

Noticias relacionadas

contador