ep la canciller alemana angela merkel en bruselas
-/European Council/dpa

Els inversors alemanys perden la confiança sobre l'evolució de l'economia durant els pròxims mesos. La situació de la pandèmia, la incertesa davant les eleccions als Estats Units i el desenvolupament del Brexit són els motius perquè s'evapori la seva confiança, segons l'institut de recerca econòmica ZEW.

En concret, l'índex sobre sentiment econòmic dels inversors s'ha enfonsat a l'octubre a 56,1 des dels 77,4 punts de setembre.

És una caiguda més forta de l'esperada, perquè Reuters anticipava que se situaria en 73,0. Cal recordar que l'índex alemany va registrar la seva primera caiguda al juliol.

"El fort augment en el nombre de casos de Covid-19 ha augmentat la incertesa sobre l'evolució econòmica futura, igual que la perspectiva que el Regne Unit abandoni la UE sense un acord comercial", assegura el president de ZEW, Achim Wambach, a través d'un comunicat.

"La situació actual en el període previ a les eleccions presidencials als Estats Units alimenta encara més la incertesa", afegeix Wambach. "La gran eufòria que es va veure a l'agost i setembre sembla haver-se evaporat", resumeix.

En el segon trimestre, l'economia alemanya es va contreure un 9,7%. I, de cara al que resta d'exercici, institut Ifo alemany espera un creixement de la producció del 6,6% en el tercer trimestre i una desacceleració al 2,8% en el quart.

Noticias relacionadas

contador