• Dins de les grans economies de l'euro, Espanya va mostrar el major increment de la puntuació (+1,6)
euro monedas dinero

L'Indicador de Sentiment Econòmic (ESI) de l'Eurozona es va mantenir estable als 112,7 punts a l'abril, després de tres mesos consecutius de correccions, i es manté a nivells no assolits des d'abans de la crisi.

En concret, l'índex va igualar la puntuació de març tot i la menor confiança mostrada en el sector minorista, serveis i construcció, compensada a través de l'optimisme que la indústria i els consumidors van manifestar a les enquestes realitzades per la Comissió Europea, que ha publicat els resultats aquest divendres. Entre les majors economies de la zona euro, l'índex ESI va llançar millors resultats especialment a Espanya (+1,6), França (+1,1), van ser estables a Alemanya, i van caure a Itàlia (-0,4) i Holanda (-2,3).

Els nivells de confiança en el desenvolupament de la 'Indústria' es van mantenir pràcticament plans (+0,1), amb unes millors expectatives dels empresaris sobre la producció, pitjors sensacions en referència al volum d'encàrrecs actuals, i idèntica opinió sobre la quantitat de producte acabat en inventari. Els empresaris també van mostrar la seva preocupació pels nivells d'exportació, que van empitjorar marcadament.

En referència al sector 'Serveis', els resultats de les enquestes van ser pitjors (-1,0), amb els participants mostrant la seva preocupació pels nivells de demanda, encara que van continuar mostrant la seva confiança que aquest remunti en el futur.

Va millorar la confiança entre els 'Consumidors' (+0,3) gràcies al menor atur de la zona euro i la seva capacitat de generar més estalvi. No obstant això, els enquestats van mostrar un menor optimisme sobre el futur econòmic de l'Eurozona, cosa que va empitjorar la puntuació d'aquest grup de control.

La major caiguda de la puntuació es va produir al 'Comerç Minorista' (-1,3) amb un marcat descens de la seva confiança a nivells de demanda, així com les seves expectatives sobre el volum futur d'inventaris.

La confiança en la 'Construcció' també es va reduir (-0,7), amb els enquestats argumentant unes pitjors expectatives del mercat laboral, així com de la demanda actual i futura.

Finalment, el 'Sector Financer', no inclòs en el còmput total de l'índex, va millorar la seva puntuació lleugerament (0,3) en progressar l’opinió dels enquestats sobre la situació actual del sector. No obstant això, les expectatives sobre la demanda futura es van reduir marcadament.

En general, els resultats de l'enquesta van mostrar un menor optimisme sobre el desenvolupament del mercat laboral, així com els fabricants van exhibir una menor confiança en el futur desenvolupament dels preus. Per la seva banda, els consumidors van mantenir estables les seves perspectives sobre la inflació.

Font: Comissió Europea

Noticias relacionadas

contador