angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

La cancellera Angela Merkel s'ha dirigit als membres del seu partit i ha comentat que el confinament a Alemanya per frenar la propagació del coronavirus podria durar fins a principis d'abril, segons el diari Bild, que cita funcionaris que han participat en la reunió. El ministre de Salut, Jens Spahn, ha confirmat aquest dimecres que el govern de Merkel creu "necessari reduir els contactes per altres dos o tres mesos".

"Si no aconseguim aturar la soca britànica del coronavirus, llavors tindrem 10 vegades el nombre de casos d'ara per quan arribi Setmana Santa. Necessitem 10 setmanes més de mesures estrictes", ha assegurat Merkel, tot i que tres persones que han assistit a la reunió han assegurat que la cancellera no ha dit exactament que estendria el període de confinament fins al quart mes de l'any.

Segons un dels participants, "Merkel ha dit que les properes vuit a deu setmanes serien molt difícils si la variant britànica s'estén a Alemanya".

El govern alemany va aprovar la setmana passada un confinament estricte en tot el territori nacional fins a finals de mes, enmig de la por que la variant de la Covid-19 procedent del Regne Unit entri al país teutó i propagui amb més intensitat el virus.

La cultura, l'oci, la gastronomia, els comerços no essencials i les escoles romanen tancats. Les reunions privades s'han limitat als convivents més una persona de fora del domicili.

Noticias relacionadas

contador