• Banc Popular es converteix en la primera entitat subjecta a supervisió del Banc Central Europeu (BCE)
ep presidentela cnmv sebastian albella presentaplanactividades 20170321174302
El presidente de la CNMV, Sebastián Albella, presenta el Plan de ActividadesPABLO MORENO

La Comissió Nacional de Mercats i Valors (CNMV) s'ha pronunciat sobre la compra adquisició de Banc Popular per part del Banc Santander. L'organisme ha confirmat que les accions de Banc Santander "no tornin a cotitzar" previsiblement. A més, indica que aixecarà la suspensió dels valors suspesos al més aviat possible.

La Comissió Nacional de Mercats també indica que ha estat durant els últims mesos atenta a la situació del Banc Popular. Al seu torn, ha explicat després de l'operació duta a terme al matí de dimecres que ha seguit estretament l'evolució de la cotització de l'entitat i ha estat "en cada moment al mercat aplicant les disposicions legals corresponents".

En aquest comunicat la CNMV ha incidit en la legalitat en què s'ha portat l'operació, ja que es troba en la protecció de la nova normativa europea i espanyola sobre la resolució de "situacions de crisis financeres. D'altra banda, l'òrgan regulador ha certificat que els accionistes i titulars de bons contingents convertibles i de deute subordinat de Banc Popular "han perdut totalment la seva inversió".

L'organisme presidit per Sebastián Albella ha manifestat que ha seguit "estretament" l'evolució de la cotització de l'entitat i la situació informativa existent en cada moment al mercat "aplicant les disposicions legals corresponents, especialment les relatives a la possibilitat de suspendre la negociació de valors cotitzats en mercats regulats".

El supervisor ha assenyalat que ha realitzat "nombroses actuacions" respecte a l'evolució al mercat dels valors emesos per Popular, algunes de les quals com "si fossin actualment en curs".

Noticias relacionadas

contador