• L'exclusió de Popular té efectes immediats aquest dimecres 7 de juny
  • Inmobiliaria Colonial s'incorporarà a l'índex el proper 19 de juny
ep emilio saracho 20170512132902
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Banc Popular abandona l'IBEX 35, l'índex de referència de la borsa espanyola, de manera immediata. El Comitè Assessor Tècnic (CAT) de l'índex així ho ha confirmat en un comunicat publicat abans del que s'esperava, ja que s'esperava per al tancament i ha estat publicat a primera hora de la tarda. Al tancament de la sessió, el citat comitè de savis ha anunciat la incorporació a l'índex d'Inmobiliaria Colonial amb efectes del proper 19 de juny.

  • 5,56€
  • 1,92%

"Amb efectes del dia 8 de juny, s'exclourà el valor Banc Popular Espanyol de l'índex IBEX 35, de manera que
aquest, quedarà temporalment compost per 34 valors. L'ajust de l'esmentat índex, es realitzarà al tancament de la sessió del dia 7 de juny", indica el CAT al seu comunicat. Així mateix, l'òrgan que decideix la composició de l'índex ha optat per incorporar Colonial al selectiu amb efectes del dia 19 de juny de 2017 i el seu ajust el 16 de juny. D'acord amb l'anterior, l'índex IBEX 35 quedarà temporalment compost per 34 valors fins a la sessió del dia 16 de juny inclòs.

EXCLUSIÓ SOBREVINGUDA DE POPULAR

El seu president, Blas Calzada, ja havia confirmat a 'Bolsamanía' que s'anava a tractar aquest assumpte. En el comunicat, el CAT afirma que ha decidit l'exclusió immediata de Banc Popular a partir d'aquest mateix dijous, "atenent a les circumstàncies especials que concorren en el valor, com a conseqüència de la declaració de resolució de l'entitat acordada per la Junta Única de Resolució i implementada pel FROB en el dia d'avui, en compliment del que disposa l'article 29 del Reglament (UE) núm. 806/2014 del Parlament Europeu i del Consell de 15 de juliol de 2014, i aprovació del dispositiu de resolució en què es contenen les mesures de resolució que cal aplicar-hi".

Abans d'anunciar la compra de Popular per part de Santander, no es preveia que durant la trobada d'avui el banc quedés exclòs de l'IBEX atès que, per al període analitzat pel CAT (el 'període de control' que comprèn sis mesos i que es va tancar el 31 de maig), Banc Popular complia amb els requisits per romandre en l'IBEX pel que fa al volum negociat i també pel que fa a la capitalització. Malgrat les fortes caigudes del banc en borsa, que havien enfonsat la seva capitalització, durant el 'període de control' havia mantingut una capitalització equivalent al 0,6% de l'IBEX (per sobre del mínim del 0,3% exigit).

I COLONIAL?

Colonial era la primera aposta dels experts per entrar a l'IBEX en aquesta revisió, tot i que apuntaven que anava a quedar-se fora perquè, tot i que complia amb els criteris de capitalització, no passava el filtre de volum negociat. Caldrà veure si finalment el CAT decideix la inclusió de Colonial en aquesta mateixa revisió per substituir Popular o si espera més. Segons comentaven els experts abans de conèixer el que passaria entre Santander i Popular, existien moltes possibilitats que Colonial entrés en properes revisions perquè el seu volum de negoci està només un 4% per sota el de Viscofan, que al seu torn és l'última companyia de l'IBEX per volum negociat.

Fora de Colonial, també s'han estudiat altres noms com a candidats per entrar a l'IBEX, com OHL i Sacyr (les dues companyies que van abandonar l'índex al juny), Amper i Abengoa. No obstant això, encara que els quatre compleixen amb el requisit de volum negociat (tots ells superarien Meliá Hotels o Viscofan), no compleixen amb la condició de capitalització. Per això mateix, es quedarien fora de l'IBEX en aquesta revisió. El CAT ha assenyalat que comunicarà la seva decisió després del tancament de mercat.

Noticias relacionadas

contador