ep el presidente de la patronal ceoe antonio garamendi participa en el foro economico de el diario
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press

La CEOE estima que el PIB caurà enguany entre un 5% i un 9% a conseqüència de la crisi del coronavirus i l'atur creixerà entre mig milió i més de 900.000 persones, amb una taxa d'atur que podria escalar fins al 18%.

Així ho recull el departament d'Economia de la CEOE en un informe especial sobre l'impacte de la crisi del Covid-19 sobre les empreses i l'economia espanyola en general, del qual se'n desprèn que les conseqüències d'aquesta crisi seran més greus que les que s'havien previst inicialment.

Segons la CEOE, Espanya tornarà a entrar en recessió al 2020 a causa de l'aturada de l'activitat i de la demanda a partir de la segona quinzena de març i la seva extensió a abril, amb una caiguda del PIB estimada en un 5% per al conjunt de l'any en un escenari de recuperació més intensa, en el qual es preveu el final del confinament per als primers dies de maig, gràcies a una alta efectivitat de les mesures adoptades i una recuperació ràpida de la major part dels sectors.

En aquest escenari, la patronal preveu que es perdrien 445.300 llocs de feina en termes d'EPA, un 2,3% menys de mitjana anual, i la taxa d'atur creixerà del 14,1% al 16,5%, amb un increment de l'atur de 560.400 persones, fins a situar-se en 3,8 milions.

En l'escenari més advers, que contemplaria una confinament més prolongat i una efectivitat inferior de les mesures adoptades, la caiguda del PIB podria situar-se al voltant del 9%.

En aquest cas, l'ocupació cauria un 4% en mitjana anual, amb un descens de l'ocupació de 796.800 persones, i l'atur s'elevaria en 912.000 persones, fins a gairebé els 4,2 milions, amb una taxa de desocupació del 18%.

Noticias relacionadas

contador