ep imagen de recurso de ifema
IFEMA - Archivo

Encara que des de Sanitat diuen que ara mateix cancel·lar esdeveniments a Espanya no és una mesura generalitzada, reconeixen que sí que hi ha determinades trobades amb què és recomanable extremar la precaució. Seguint aquest consell, els organitzadors han optat per retardar gran part de fires i congressos que estaven programats per a les properes setmanes a Ifema, a Madrid.

Diversos congressos relacionats amb temes mèdics i farmacèutics han decidit posposar les seves trobades, seguint les recomanacions del ministre de Sanitat, Salvador Illa, entre les quals, no celebrar trobades multitudinàries en què hi participin persones relacionades amb l'àmbit sanitari, amb l'objectiu d'intentar frenar la propagació del conoravirus. Tal com ha assenyalat, Espanya "els necessita el màxim possible aquests dies".

"Necessitem que estiguin disponibles, perquè pot haver-hi la necessitat de convocar-los de manera urgent", ha explicat el ministre en roda de premsa, recordant que el col·lectiu mèdic ja ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, demostrant així el seu "alt valor" deontològic .

En concret, el Saló Internacional d'Equips, Productes i Serveis (Expodental), que s'anava a celebrar del 12 al 14 de març, s'ajorna als dies 2 al 4 de juliol, per assegurar que es fa "amb totes les garanties sanitàries, sempre supeditades a les indicacions de les autoritats competents".

Ifema assegura que estan augmentat les mesures sanitàries seguint les recomanacions de Sanitat i l'OMS

Així mateix, del 10 al 12 de març estava previst que es celebrés Infarma. Malgrat que els organitzadors han intentat mantenir-la, finalment també s'ha posposat fins a l'estiu, en dates encara per determinar, davant l'excepcional situació sanitària. "Seguint instruccions de les autoritats sanitàries i d'acord amb els Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, Infarma Madrid 2020 ha estat posposada. Les noves dates seran comunicades en breu", asseguren els organitzadors en un comunicat.

Un altre dels congressos enfocats al sector sanitari, en aquest cas especialitzats en malalties sanguínies, l'EBMT tindrà lloc entre el 30 d'agost i el 2 de setembre, enlloc d'entre el 22 i el 25 de març, com estava previst.

L'empresa organitzadora del congrés de navegació aèria mundial World ATM Congress 2020 també ha decidit cancel·lar l'esdeveniment, que havia de tenir lloc del 10 al 12 de març, a causa de la quantitat excessiva de restriccions de viatge imposades als expositors i assistents a nivell nacional i organitzatiu.

D'altra banda, una de les cites més conegudes celebrades a Ifema, el Salón Gourmet, la data del qual estava fixada per a l'última setmana de març i primera d'abril, passarà a celebrar-se al juny, concretament entre el 15 i el 18. Mentrestant, Aula, la fira enfocada a l'educació, està tenint lloc aquests dies amb total normalitat.

Des d'Ifema asseguren que estan augmentat les mesures sanitàries i que estan en permanent contacte amb les autoritats, a través de les seves dues unitats del Servei Mèdic habilitades per a l'atenció mèdica immediata durant els seus esdeveniments. A més, a totes les seves instal·lacions s'han desplegat cartells amb les recomanacions bàsiques de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i s'han distribuït dispensadors de gel.

Noticias relacionadas

contador