ep el nou festival de la infncia amplia els dies de celebracio fins al 4 de gener
El nou Festival de la Infància amplia els dies de celebració fins al 4 de generFIRA DE BARCELONA

Se celebrarà del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener a Montjuïc

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

El saló 'La Ciutat dels Somnis', el nou Festival de la Infància, que organitza Fira de Barcelona, abordarà la importància de tenir cura del planeta amb més de 120 activitats i experiències per a tota la família.

L'esdeveniment, que se celebrarà del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, recrearà una ciutat on els nens podran jugar a ser tota mena de professions i pretendrà conscienciar-los, mitjançant la diversió, per tenir cura del planeta, segons un comunicat.

En aquesta edició, el certamen amplia el seu espai fins als 17.000 metres quadrats i centrarà tota la seva activitat al Palau 2 i la plaça Univers per facilitar i agilitar la visita de tots els assistents que s'acostin durant les vacances nadalenques al recinte de Montjuïc.

La presidenta de 'La Ciutat dels Somnis', Núria Basi, ha afirmat que volen continuar apostant per la vessant pedagògica del saló: "A través d'activitats lúdiques en què poden participar amb les seves famílies, els ensenyem diferents professions a les quals podran dedicar-se quan siguin grans".

"Contribuirem a sensibilitzar els més petits a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) sobre l'importància de tenir cura del planeta d'ara i del seu futur", ha afegit.

Per la seva banda la regidora d'Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional de l'Ajuntament de Barcelona, Marga Marí-Klose, ha remarcat que "l'Ajuntament de Barcelona continua apostant perquè a 'La Ciutat dels Somnis' els nens vegin la ciutat com un lloc d'oportunitats i que siguin conscients que hi ha moltes professions i oficis que poden desenvolupar durant la seva vida".

'La Ciutat dels Somnis' comptarà amb diversos espais que recreen una ciutat com l'Ajuntament, la Diputació, la guarderia, el supermercat, la clínica veterinària, el cinema, el port, la fira, un parc tecnològic o una gran zona esportiva, entre d'altres.

Els assistents podran jugar a ser detectius amb una 'escape room' en què hauran de resoldre un misteri, ser escriptors en un atelier i podran participar en un 'showcooking' per aprendre a cuinar i conèixer el món de la gastronomia.

El festival també tindrà una pista en la qual els nens i els seus acompanyants podran conèixer els avantatges de la 'Smart mobility' i fer servir patinets elèctrics.

L'espai de l'Ajuntament de Barcelona estarà dedicat a la participació infantil a través de la representació d'un plenari on podran participar els nens i les seves famílies perquè descobreixin com funciona un ple i els serveis que els ajuntaments ofereixen a la ciutadania.

ESPORTS INCLUSIUS

A la zona esportiva hi haurà una pista multideportiva on hi haurà demostracions d'esports inclusius, un skate park, un futbolí gegant, una pista de 'teqball' (ping-pong jugat amb una pilota de futbol), i una pista de mini tennis i una pista de bàdminton.

La Fundació del FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Consell Català de l'Esport comptaran amb una destacada presència amb els seus respectius terrenys de joc on es divulgaran valors associats a la pràctica del futbol com l'esforç, el respecte a l'oponent o la solidaritat, al mateix temps que promouran el futbol femení amb partits i jocs.

El festival donarà més de 2.500 invitacions gratuïtes a l'Ajuntament de Barcelona perquè el consistori les distribueixi entre diverses entitats socials que tenen com a objectiu les famílies més desfavorides perquè els nens i nenes amb menys recursos puguin assistir al festival.

'La Ciutat dels Somnis' compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració de més de 40 empreses, entitats i organitzacions.

contador