portada trump xi jinping

La Casa Blanca hauria suspès la reunió prevista amb funcionaris xinesos per aquesta setmana en el marc de les negociacions per arribar a un acord comercial, segons ha informat una font a CNBC. Preguntada al respecte, la Casa Blanca ha assenyalat que "els equips segueixen en contacte per preparar-se per les converses d'alt nivell amb el viceprimer ministre, Lui He, a finals d'aquest mes". La cancel·lació podria deure’s als continus desacords sobre les normes de propietat intel·lectual.

L'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, va negar que s'hagués cancel·lat una reunió oficial, i va dir a CNBC dimarts que no s'havien programat reunions intermèdies a part de la visita de Liu la propera setmana.

Trump ha dit que si Pequín i Washington no aconsegueixen posar-se d'acord reforçarà els aranzels

Els representants comercials dels EUA haurien d'haver-se reunit aquesta setmana amb dos viceministres xinesos per intentar resoldre les diferències comercials abans de la data límit de l'1 de març, però la reunió va ser cancel·lada, segons asseguren les fonts a CNBC.

El president nord-americà, Donald Trump, ha dit que si Pequín i Washington no aconsegueixen posar-se d'acord per una solució permanent, reforçarà els aranzels per a totes les exportacions xineses als EUA. Segons va publicar CNBC la setmana passada, la Xina hauria ofert augmentar les seves importacions des dels EUA durant sis anys, tot i que reconeix que no se sap com es compliria aquesta promesa.

Les negociacions comercials entre Washington i Pequín s'han prolongat durant mesos enmig d'una disputa entre titulars. Tots dos països han aplicat tarifes a milers de milions de dòlars dels béns dels altres. Els dos països van acordar a finals de l'any passat suspendre les tarifes addicionals en iniciar noves converses comercials amb l'objectiu d'arribar a un acord abans de la data límit de març.

Noticias relacionadas

contador