trump estado emergencia casa blanca portada

L'administració del president nord-americà, Donald Trump, ha advertit aquest dilluns que els Estats Units "no està satisfet encara" amb les converses comercials mantingudes en un intent per posar fi a la guerra comercial entre Washington i Pequín malgrat els avenços registrats durant la setmana passada.

"Estem avançant en una sèrie de coses i hi ha algunes en les quals encara no estem satisfets", ha manifestat Clete Willems, membre del Consell de Seguretat Nacional i important assessor en matèria comercial de la Casa Blanca durant un esdeveniment a la Cambra de Comerç dels Estats Units.

Willems no ha detallat els problemes que van quedar sense resoldre. La setmana passada, Trump va dir que es podria arribar a un acord en unes quatre setmanes. "Hauria de ser un bon senyal que no ens estiguem donant pressa. Volem fer-ho bé i necessitem concretar detalls", ha insistit Willems.

Els Estats Units i la Xina s'han vist immersos en una disputa aranzelària des de juliol de 2018, cosa que ha afectat els mercats financers a nivell mundial i a les cadenes de subministrament. A més, ha costat a les dues economies més grans del món milions de dòlars.

La Casa Blanca ha pressionat la Xina perquè abordi els subsidis industrials, la transferència de tecnologia i els drets de propietat intel·lectual. Les dues parts van concloure l'última ronda de converses a Washington la setmana passada i reprendran les converses aquesta setmana de forma remota.

Noticias relacionadas

contador