trump china portada guerra comercial

Els EUA i la Xina tindran aquest dijous una nova ronda de negociacions, però és probable que els dos països no arribin a un cert acord comercial fins al maig o fins i tot al juny. Encara que, això sí, aquestes converses seran "el primer pas en una nova fase de la relació econòmica".

Així ho creu l’exdirector gerent i CEO de l'Institut de Finances Internacionals, Charles Dallara, segons unes declaracions recollides per la CNBC. "A finals de maig i juny, veig més com un marc de temps realista que no pas l'abril". "Si ens movem en aquest període de temps, crec que s'arribarà a alguns enteniments i crec que serà un pas crític cap endavant". No obstant això, assegura que li "sorprendria si no tinguéssim més ajustos i començaments, més parades durant aquestes converses comercials a causa de l'àmplia gamma de temes en joc i de la complexitat".

La propera reunió entre els EUA i la Xina tindrà lloc entre aquest dijous i divendres a Pequín, cap a on es traslladaran el negociador comercial principal, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin. Mentre que els funcionaris xinesos esperen continuar aquestes converses a Washington l'abril.

Les converses comercials entre els dos països es van interrompre a mitjans de febrer. Llavors, els EUA va advertir que hi havia "problemes molt difícils" que encara no s'havien resolt. Les dues principals economies del món s'han vist embolicades en una disputa comercial que va espantar els mercats mundials de renda variable l'any passat i va afectar la perspectiva de creixement global.

"Crec que aquesta relació inevitablement s'arribarà a reequilibrar i crec que està començant a succeir ara, però serà una llarga evolució, no succeirà de la nit al dia", ha afegit Dallara.

Noticias relacionadas

contador