bandera-china1

La Xina ha complert amb les expectatives del mercat en ser l'única economia que tancaria el 2020 en positiu, tot i la COVID. El gegant asiàtic ha informat aquest dilluns que la seva economia va créixer un 2,3% l'any passat mentre el món lluitava per contenir la pandèmia.

El producte interior brut (PIB) va créixer un 6,5% durant el quart trimestre del 2020, segons les dades oficials de l'Oficina Nacional d'Estadístiques. Aquests números van superar les expectatives dels analistes.

No obstant això, els consumidors xinesos van seguir reticents a gastar, ja que les vendes al detall es van contraure un 3,9% durant l'any. Les vendes al detall del quart trimestre van augmentar un 4,6% respecte a les de fa un any.

Les vendes en línia de béns de consum van augmentar a un ritme relativament ràpid del 14,8% l'any passat, segons l'oficina d'estadística, però la proporció de les vendes al detall en general es va mantenir força estable.

Els economistes esperaven que la Xina fos l'única economia important que creixés l'any passat, i van predir que el PIB el 2020 s'expandís una mica més del 2%. Els enquestats per Reuters esperaven que l'economia creixés un 6,1% durant el quart trimestre, més ràpid que el ritme del 4,9% del trimestre anterior.

contador