china

La Xina ha publicat les xifres del PIB del segon trimestre aquest dilluns i mostren que la seva economia es va desaccelerar al 6,2%, la taxa més feble dels últims 27 anys, la qual cosa indica que la guerra comercial del país amb els Estats Units s'ha cobrat un dur peatge en l'economia de la segona potència mundial.

D'abril a juny, l'economia xinesa va créixer un 6,2% respecte a l'any anterior, va dir el dilluns l'oficina d'estadístiques del país. Això va estar en línia amb les expectatives dels analistes enquestats per 'Reuters', i va ser inferior al creixement interanual del 6,4% del primer trimestre de 2019.

El creixement econòmic del segon trimestre va ser el ritme més lent del país des del primer trimestre de 1992, segons Reuters.

L'oficina d'estadístiques de la Xina va dir que l'economia afronta una situació complexa amb creixents incerteses externes, va informar Reuters. La segona economia més gran del món també encara noves pressions a la baixa i intentarà assegurar un creixement econòmic estable, va agregar l'estament oficial.

A la llum d'aquestes dades, els experts coincideixen que la disputa comercial entre la Xina i els Estats Units, que s'ha prolongat durant mesos, ha afectat la seva economia.

En el primer semestre, el PIB de la Xina va créixer un 6,3% interanual, segons van mostrar les dades de l'oficina d'estadístiques. "Amb la primera meitat de l'any registrant una taxa de creixement general del 6,3% en termes *anualizados, només una caiguda per sota del 5,8% en la segona meitat evitaria que la Xina aconseguís la meta oficial de (almenys) el 6,0%", indiquen experts de *ANZ.

"En la nostra opinió, el govern xinès no permetrà que el creixement trimestral caigui per sota del 6,0%”, agreguen.

Noticias relacionadas

contador