• El mercat està expectant davant el que pugui passar durant la reunió de l'OPEP del proper 25 de maig
cbpetroleo12

El petroli rebota tímidament aquest dijous (+0,4% de mitjana) després de les fortes caigudes del 4% que va registrar durant la jornada passada i que li van portar a marcar mínims de dues setmanes. Kuwait ha declarat que espera que els esforços de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) per retallar els subministraments s'estenguin més enllà de la primera meitat de l'any.

El barril Brent cotitza en aquests moments en 53,16 dòlars i el West Texas en 50,63 dòlars. Aquest rebot en els preus es produeix després dels descensos provocats per les últimes dades setmanals d'inventaris als Estats Units. Aquests van mostrar una caiguda en les existències del cru menor a l'esperada i un increment inesperat a les de gasolina, la qual cosa va revifar la preocupació per l'excés global de subministraments.

La pujada en la producció de cru nord-americà segueix preocupant a la mesura que no permet que es redueixi l'excés de producció. En general, els mercats mundials de combustible segueixen 'inflats'. El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, Khalid al-Falih, va dir aquest dijous en una entrevista al periòdic al-Hayat, que els subministraments es mantenen elevats en part perquè s'està venent subministraments en estoc.

El mercat espera ara la reunió de l'OPEP, que tindrà lloc el proper 25 de maig, per conèixer si el càrtel decideix estendre el seu acord de retallada de producció en 1,8 milions de barrils diaris (1,2 milions més els altres 600.000 barrils dels grans productors 'no-OPEP'). Els inventaris i la producció de petroli nord-americans han sembrat dubtes sobre si les retallades de l'OPEP són suficients.

Noticias relacionadas

contador