• El CAC francès repunta aquest dijous i manté alces destacades
broker 720

L'IBEX 35 tanca una jornada més per sota dels 10.400 punts gràcies a una revaloració del 0,02%. La sessió ha estat marcada pel registre que la Guàrdia Civil està portant a terme a les seus de diverses empreses cotitzades com OHL, Indra i Urbaser, l'antiga filial de neteja d'ACS. De fet, la constructora que presideix Juan Villar-Mir de Fuentes s'ha deixat un 8,94%, mentre que la consultora ha liderat les pèrdues en l'IBEX 35 amb caigudes del 2,24%.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Al costat dels guanys ha destacat Arcelor Mittal amb pujades del 2,13% gràcies a les noves dades de demanda de l'acer xinès. Bankia amb una escalada de l'1,45% i Cellnex amb revaloració de l'1,38% han completat el podi dels valors més alcistes. L'operadora de telecomunicacions ha rebut una recomanació positiva de Deutsche Bank, en el qual situa el preu objectiu als 19 euros des dels 15,5 que cotitza en aquest moment.

BBVA ha estat un dels pocs ‘pesos pesats’ de l'índex que ha aguantat el tipus amb alces de l'1,18% després d'una sessió que ha anat de més a menys quan el selectiu superava els 10.400 punts. La resta de 'blue xips' com Iberdrola ha tancat aquest dijous entre els valors més baixistes de la sessió amb una reducció de l'1,67%, Inditex amb caigudes moderades (-0,55%) i les accions Santander (+0,39%) i Telefónica (+0,24%) han cotitzat pla i completen la terna dels cinc grans. Al costat d’Indra amb una caiguda del 2,24% i Iberdrola, el podi de les caigudes ha estat para Enagás amb una caiguda de l'1,43%.

Al mercat continu els títols de Nicolás Corretja han estat els que més han pujat fins a un 9,46%, seguit d’Urbas i Gam. En els números vermells s'ha situat, a més d’OHL, Quabit i Bodegas Riojanas. Atresmedia després de presentar resultats trimestrals i després de veure's també esquitxada per la 'Operació Lezo' que investiga el suposat ús irregular dels fons públics de l'empresa pública d'aigües madrilenya Canal d'Isabel II ha tancat també amb caigudes.

Les borses europees han cotitzades planes tal com ha fet l’IBEX 35, excepte el CAC 40 francès que s'ha revalorat un 1,66% després de tancar ahir amb alces moderades del 0,2%, ja que el mercat dóna per descomptat que la candidata ultradretana Marine Le Pen no guanyarà les accions.

Continuant amb el plànol polític, les tensions entre els Estats Units i Corea del Nord continuen després que el secretari de l’Estat nord-americà, Rex Tillerson, digués aquest dimecres que els Estats Units seguirà buscant noves maneres de pressionar el règim de Pyongyang. Al mateix temps, va acusar Iran de les seves "alarmants provocacions" per molestar els països de l’Orient Mitjà.

Cal destacar també que els ministres de Finances del G20 i els governadors dels bancs centrals es reuniran als Estats Units, on el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial comencen amb les seves reunions de primavera. Christine Lagarde, directora gerent de l’FMI, i Jim Yong Kim, president del Banc Mundial, parlaran avui davant els mitjans. El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, també hi compareixerà.

Aquest dijous continua la publicació de resultats empresarials. Els grans bancs de Wall Street ja han presentat xifres i han saldat el primer trimestre amb guanys del 26%, per sobre del 10% que esperaven analistes com els de S&P Global Ratings.

Wall Street, a mitja sessió, puja a l'entorn del 0,6%, mentre que l'euro puja un 0,47% enfront del dòlar fins als 1,0761 dòlars. Per la seva banda, el petroli cotitza en signe mixt però pràcticament pla.

Quant a l'anàlisi tècnica, Jose María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía' apunta que la "sessió de més a menys en l'IBEX 35 deixa tot en taules. De fet existeix la possibilitat que els màxims de la sessió d'aquest dijous formin part d'un simple 'pull back' a nivells de resistència (abans suport) para en teoria continuar degotant a la baixa durant les properes sessions. De fet entre els diferents oscil·ladors de moment podem veure com l'estocàstic encara té marge de caiguda. En condicions normals és difícil veure'ls girar-se a l'alça des dels actuals nivells, de fet el lògic és que continués retrocedint fins a acostar-se a nivells de 'sobrevenda' abans d'intentar girar-se i creuar-se a l'alça".

Però també explica que "l'única cosa que ens fa dubtar sobre la possibilitat de continuar corregint-ho tenim a l'índex de bancs europeus, que està pujant amb força des que aquest dimecres es recolzés, al tick, en la directriu alcista des de l’estiu passat. I si el sectorial de bancs puja, tindran per segur que el nostre IBEX 35 no va a caure. I més amb un BBVA que està començant a donar nous senyals de fortalesa".

Noticias relacionadas

contador