ep february 10 2020 - washington dc united states united states president donald j trump makes
Contacto

Una de calç i una de sorra amb la dada de l'atur dels EUA. La taxa de desocupació ha caigut al setembre al 7,9%, per sota del 8,2% previst, però s'han creat menys llocs de treball de l'esperat. En concret, l'economia estatunidenca ha afegit 661.000 nòmines no agrícoles, molt lluny de les 800.000 esperades, i suposa a més l'avanç més petit des que va començar la recuperació al maig.

Així ho revela l'Informe d'Ocupació publicat divendres pel Departament de Treball, que serà l'últim abans de les eleccions presidencials que se celebren el 3 de novembre, en les quals s'enfronten el republicà Donald Trump, que es troba fent quarantena per haver donat positiu per coronavirus, i el demòcrata Joe Biden.

La veritat és que la millora és evident, ja que el mes d'agost passat la taxa de desocupació era del 8,4%, però la creació de nous llocs de treball no ha estat suficient per a acontentar el mercat, que ha rebut la notícia amb decepció. I això que els resultats d'agost s'han revisat a l'alça, de manera que les contractacions es van elevar a 1,49 milions d'ocupacions, des dels 1,37 milions reportats inicialment.

Així mateix, els llocs de treball creats al juliol també s'han revisat a l'alça, fins als 1,76 milions. Anteriorment s'havia anunciat la contractació d'1,73 milions de persones en el setè mes de l'any. Però el problema és que els nous contractes de setembre són escassos en comparació amb els de mesos anteriors (a més dels ja esmentats, l'economia estatunidenca va crear 4,8 milions de llocs al juny i 2,7 milions al maig).

Aquestes xifres es coneixen enmig d'una sèrie de senyals econòmics positius, com les conegudes recentment sobre el mercat d'habitatge o la despesa minorista, però també en ple augment de la preocupació davant la possibilitat que l'augment dels casos de coronavirus pugui amenaçar la recuperació de l'economia dels EUA.

Mentre que milions de persones més continuen sense feina, les dades de setembre signifiquen que s'han recuperat uns 12 milions de llocs de treball des del tancament econòmic de mitjan març, que va provocar uns 22 milions d'acomiadaments.

Noticias relacionadas

contador