ep donald trump presidente de eeuu
Daniel Mears/TNS via ZUMA Wire/d / DPA - Archivo

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat positiu per coronavirus, segons ha confirmat al seu compte oficial de Twitter. La seva dona, Melania Trump, també ha donat positiu.

"Aquesta nit, Melania i jo hem donat positiu per COVID-19. Començarem el nostre procés de quarantena i recuperació immediatament. Ho superarem JUNTS!", ha comentat el mandatari.

Trump ha explicat que s'ha infectat després de viatjar a l'avió presidència (Air Force One) amb la seva assessora personal Hope Hicks, que va donar positiu dimecres a la nit.

La notícia ha fet tensar els mercats financers, amb els futurs americans caient prop del 2%. Trump, de 74 anys, s'enfronta al coronavirus quan només queda un mes per a les eleccions presidencials i amb les enquestes a favor del seu rival demòcrata, Joe Biden.

Els analistes donen per assegurança que, després dels últims esdeveniments, els demòcrates "arrasaran" en els comicis que se celebren d'aquí a tot just un mes.

El positiu de Trump i la seva dona es produeix després que el mateix president es mofés de Biden per portar màscara constantment. Durant l'agitat debat de la nit del dimarts, la família de Trump i els seus amics no portaven la màscara, mentre que la dona de Biden la va portar durant tot el debat.

Segons les dades de la Universitat Johns Hopkins, els EUA és un dels països més afectats per la pandèmia, amb més de 7,2 milions de casos confirmats de coronavirus i més de 200.000 morts.

Noticias relacionadas

contador