ep ruedaprensala ministrahacienda maria jesus montero
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS

El Govern no publicarà els noms dels acollits a amnisties fiscals passades. No té mecanismes legals per fer-ho, segons ha explicat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Montero ha donat aquesta resposta a una pregunta sobre si es publicarà el nom del Rei emèrit, Joan Carles I, en el cas que es demostri que s'hauria acollit a l'amnistia fiscal que va posar en marxa l'anterior ministre del ram, Cristóbal Montoro.

El PSOE, durant la seva etapa recent a l'oposició, va portar al Congrés la publicació dels noms dels amnistiats pel Govern de Mariano Rajoy el 2012. El partit de Pedro Sánchez volia modificar la Llei general tributària per fer-ho.

No obstant això, en arribar a la Moncloa l'opinió és diferent. La titular d'Hisenda ha negat aquest divendres la possibilitat que es publiquin els noms de les persones que es van acollir a aquest mecanisme en el passat. En el cas d'amnisties futures, podria dur-se a terme la publicació, d'acord amb Montero.

En tot cas, la ministra portaveu, Isabel Celáa, ha volgut deixar clar que les declaracions de la renda de Joan Carles I en qüestió són "antigues", de manera que no afecten a l'actual cap de l'Estat, Felipe VI, el seu fill.

Noticias relacionadas

contador