ep rey don juan carlos a golpesomarrosalubiasamparito roca
OSCAR ORTIZ/CHANCE

El Rei emèrit Joan Carles I manté un compte a Suïssa amb part del seu patrimoni sota la identitat del seu cosí, Álvaro d'Orleans de Borbó i de l'advocat suís Dante Canonica. El primer d'ells en aprofitar la seva residència a Mònaco i el segon mitjançant un despatx de gestió de fons i societats a Ginebra.

Així ho confirma l'exparella de l'antic cap d'estat, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, en un enregistrament que ha publicat OKDiario en què l'alemanya conversa amb l'excomissari José Villarejo i Juan Villalonga durant una trobada secreta que es va mantenir el juny de 2015.

"Han posat algunes coses a nom del seu cosí, que és Álvaro d'Orleans de Borbó, que també viu a Mònaco. Els comptes de banc a Suïssa s'han posat al seu nom... Ara estan tractant que jo passi aquestes coses a Álvaro a través de Dante (Canonica). M'estan fent la guerra perquè jo no vull cometre un delicte", afirma la princesa.

Amb una durada de dues hores, la cinta mostra una Corinna enfadada i contrariada amb Sa Majestat després de la campanya de descrèdit que la Casa Reial i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) mantenen contra ella després de la ruptura de la seva parella i l'escàndol de la cacera de Botswana.

El paper de Dante Canonica en l'operació també es presenta com a testaferro del Rei. L'advocat de la Gürtel va treballar durant anys per al despatx Rhone Gestió de l'intermediari suís Arturo Fasana, que juntament amb Francisco Correa i altres defraudadors espanyols, va dissenyar una complexa trama societària a través d’'offshores' de paradisos fiscals per ocultar i blanquejar beneficis de la corrupció i grans fortunes d'una trentena de milionaris espanyols.

Noticias relacionadas

contador