ep el presidente del gobierno pedro sanchez 20200310211204
Ricardo Rubio - Europa Press

El Govern ha decidit concedir a les pimes ajornaments i fraccionaments dels deutes amb l'administració per un període de sis mesos sense interessos; així ho ha anunciat aquest dijous el president Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s'ha celebrat de manera extraordinària per tal d'abordar les mesures necessàries per afrontar la crisi del coronavirus.

Amb l'objectiu de protegir l'ocupació, especialment entre les pimes i els autònoms, "procurant que els efectes del coronavirus siguin transitoris", l'Executiu espanyol ha anunciat un primer pla de xoc amb un paquet de mesures enfocades a pal·liar les conseqüències econòmiques del coronavirus en aquest sector empresarial.

Així, les pimes podran ajornar i fraccionar el pagament d'impostos durant aquest període. A més, segons ha donat a conèixer Sánchez, aquesta mesura permetrà injectar 14.000 milions d'euros de liquiditat a l'economia espanyola.

"Cal superar la tempesta amb tan pocs estralls com sigui possible", ha afirmat Sánchez, lamentant que "moltes empreses, pimes i autònoms" s'estan veient afectats per l'emergència sanitària, amb la cancel·lació de comandes i la suspensió d'esdeveniments.

No obstant això, Sánchez ha anunciat que aquestes "no seran les últimes mesures". "Continuarem aprovant nous paquets d'estímul econòmic per pal·liar els efectes d'aquesta crisi", ha afirmat, recordant que mantindrà una trobada amb les organitzacions sindicals i empresarials aquesta tarda via telemàtica, en què s'abordaran també altres possibles actuacions necessàries.

Actuacions que, segons ha dit el president, seran aprovades durant els propers dies, així com altres prestacions o mesures d'ajustos per protegir l'ocupació, o els ajornaments de cotitzacions per a pimes, que també es podrien adoptar en breu.

Noticias relacionadas

contador