ep travellers and airline crew members are seen wearing surgical masks as a protective measure from
Geovien So/SOPA Images via ZUMA / DPA

Els països del G7 prendran "mesures concertades" per limitar l'impacte del brot de coronavirus sobre el creixement econòmic. Així ho ha anunciat aquest dilluns el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, que ha detallat que aquesta setmana es reunirà amb els seus homònims del G7 per coordinar una resposta. A més, el dimecres parlaran els ministres de l'Eurogrup amb aquest mateix objectiu.

"Hi haurà una acció concertada. Ahir vaig parlar amb el president del G7, el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, i aquesta setmana tindrem una reunió per telèfon dels ministres de finances del G7 per a coordinar les nostres respostes", ha dit Le Maire en una entrevista al canal France 2, en la qual va anunciar aquestes dues cites i va mirar d'enviar un missatge de serenitat.

Sobretot, va insistir que "cal no avançar xifres fantasioses" sobre les conseqüències econòmiques de l'epidèmia, sinó que cal esperar que remuntin les informacions sobre l'activitat de les empreses. "Hem d'actuar perquè aquest impacte, que sabem que serà important en el creixement, sigui el més limitat possible", va agregar.

En el cas de França, es va resistir a donar xifres de moment. "Ara que el brot està arribant a d'altres països, l'impacte sobre el creixement francès serà molt més significatiu", ha assenyalat, a més de dir que inicialment havia estimat que el coronavirus reduiria el Producte Interior Brut (PIB) francès en una dècima enguany, però que aquesta xifra depenia de si l'epidèmia es limitava o no a la Xina.

Le Maire va explicar que parlarà amb la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde avui o demà, i que ahir va tenir al telèfon al secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, que és actualment el president del G7 de Finances.

Noticias relacionadas

contador