• L'economia de l'eurozona està millorant i el BCE es troba sota una creixent pressió per començar amb la retirada de la seva política acomodatícia, assenyalen
billets-de-banque-euros-argent-zone-euro-monnaie-riche

L'últim ral·li del mercat de les divises ha tingut l'euro com a protagonista. La moneda única també viu el mateix romanç que les borses amb el vencedor de les eleccions a França, Emmanuel Macron i es manté aquest dimarts amb prou feines un 0,5% sota els màxims del dilluns -i de cinc mesos- als 1,0940 dòlars. Per als analistes de Société Générale, el resultat de la primera ronda dels comicis gals només ha estat el catalitzador per al següent cicle de l'euro/dòlar en el qual la divisa europea presenta riscos alcistes.

Incertesa política a un costat, és clar que l'economia de l'eurozona està millorant i el BCE es troba sota una creixent pressió per començar amb la retirada de la seva política acomodatícia

Ja hem deixat enrere el cicle baixista de l'euro enfront del dòlar i hi ha creixents riscos d'un repunt de la moneda europea”, afirma Kit Juckes, analista del banc francès. “Incertesa política a un costat, és clar que l'economia de l'eurozona està millorant i el Banc Central Europeu (BCE) es troba sota una creixent pressió per començar amb la retirada de la seva política acomodatícia després de les eleccions franceses i el focus segurament virarà cap al desequilibri entre la inversió als EUA i la Unió Europea, el major de tota l'economia global”, assenyala l'expert de Société Genérale.

En aquest moment, encara està per veure's si el president dels EUA, Donald Trump, incrementarà la pressió sobre la política canviaria, “però dubtem molt que els inversors europeus puguin reciclar el superàvit del compte corrent tan fàcilment durant els propers mesos com ho han fet durant l'últim any”, explica Juckes.

Per tant, “qualsevol desacceleració al ritme de compra d'actius estrangers per part dels inversors europeus exercirà una pressió a l'alça sobre l'euro i probablement garantirà que fins i tot en termes generals, el dòlar ja hagi aconseguit el seu punt màxim”, assenyala l'expert que es mostra clarament favorable al fet que la ‘moneda única segueixi estenent els seus guanys”.

Noticias relacionadas

contador