la-bundesbank-baisse-ses-previsions-de-croissance

El Bundesbank ha advertit que l'economia d'Alemanya pot estar a punt d'entrar en recessió. Durant les últimes setmanes, les dades macroeconòmiques publicades han estat pitjors del que s'esperava, la qual cosa ha activat les alarmes sobre l'economia més gran d'Europa. "L'economia podria tornar a contreure" aquest estiu, afirma.

L'informe mensual de l'entitat assenyala que la producció alemanya seguirà sent "mediocre" durant el tercer trimestre i "podria seguir caient lleugerament". Entre les raons, el Bundesbank cita l'impuls persistentment feble en la indústria com una raó per la contínua feblesa, al qual s'unirien les tensions en el comerç internacional. Això representaria el segon trimestre consecutiu de contracció, la definició típica d'una recessió, després d'una caiguda del 0,1% durant l'últim trimestre.

El BCE ha començat a considerar un estímul monetari addicional

L'organisme destaca també que la desacceleració observada durant l'últim any ja ha deixat empremtes al mercat laboral, amb un augment de l'ocupació a un ritme "considerablement més lent" durant el segon trimestre. Per la seva banda, el creixement salarial també va ser "notablement menor".

El pronòstic del Bundesbank ve després de diverses setmanes amb dades alemanyes pitjors del que s'esperava i escassos informes de guanys corporatives. Unes dades que han arrossegat la resta de la zona euro i ha portat el Banc Central Europeu (BCE) a considerar un estímul monetari addicional. El govern també ha assenyalat que podria estar disposat a augmentar la despesa en cas que la crisi empitjori.

Noticias relacionadas

contador