Bundestag Alemania

La inflació interanual a Alemanya es va situar el juliol a l'1,7%, percentatge que suposa una lleugera pujada respecte a l'1,6% del juny, segons ha informat aquest dimarts l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

Per la seva banda, l'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar un 0,5% respecte al mes anterior. Aquestes dades confirmen els provisionals difosos el passat dia 30.

El preu de l'energia va tenir un efecte multiplicador sobre la taxa d'inflació

El lleu repunt de la inflació es deu al fet que els preus de l'energia es van encarir entre juliol de 2018 i 2019 un 2,4% interanual per sobre de la mitjana, tot i que menys que el 2,5% de juny i de la mateixa manera que al mes anterior van tenir un efecte multiplicador sobre la taxa d'inflació. Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació s'hauria situat el juliol a l'1,5%.

L'IPC harmonitzat per Alemanya, el que es calcula amb criteris comunitaris, es va elevar el juliol un 1,1% en termes interanuals i un 0,4% respecte al mes anterior, en línia amb el consens i l'estimació inicial.

"Mirant cap al futur, la tendència de la inflació subjacent alemanya hauria d'augmentar lentament a poc menys del 2%, tot i que la història suggereix que no es dispararà més des d'aquí, fins i tot amb un mercat laboral encara molt atapeït i un sòlid creixement salarial", apunten des de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador