• Goldman Sachs també explora expandir les seves operacions amb monedes virtuals
  • Els alcistes creuen que el bitcoin ja ha dibuixat un sòl i que està madur per al seu rebot
bitcoin-crypto

La tendència baixista en la qual s'ha estat movent el bitcoin des d'inicis de 2018 ha tornat a reprendre control de la més negociada de les monedes de xifrat aquest divendres. Després que la creació de Satoshi Nakamoto rebés un doble recolzament de Goldman Sachs, diverses notícies negatives han tornat a pressionar a la baixa el mercat i el bitcoin es canvia a prop dels 6.400 dòlars.

  • 70.672,04$
  • 0,89%

Amb una caiguda d'un 5%, l’actiu virtual està a punt de perdre l'oportunitat de tancar en positiu la setmana i seguirà al vermell en aquest mes de juny durant el qual ha cedit un 10% del seu valor. Però no és un cas aïllat, totes les monedes alternatives cauen, amb retallades que arriben a assolir el 10% en el cas de l'EOS i que superen el 5% per a l’ether, el ripple i el bitcoin cash.

Durant les últimes hores, ha transcendit la notícia que els bancs irlandesos estan tancant comptes relacionats amb el mercat de les monedes virtuals. També que el Banc Nacional de Suïssa ha dit que les monedes virtuals estan en un estat "massa primitiu" com per llançar una divisa digital fiduciària. Dues notícies que han eclipsat el comunicat de Bithumb que ha assenyalat que reemborsarà als seus clients els 27 milions de dòlars en monedes virtuals robats dimecres passat en un atac virtual.

OPTIMISME MALGRAT LES CAIGUDES

El mercat també ha decidit passar per alt el suport de Goldman Sachs a bitcoin i les monedes virtuals d'aquesta setmana, que ha arribat per doble via. D'una banda, el conseller delegat del banc d'inversió, Lloyd Blankfein, va assenyalar dimecres que no descartava "un futur per al bitcoin", encara que va insistir que ell personalment no té posicions en la divisa digital per antonomàsia. D'altra banda, el banc d'inversió va confessar, en declaracions a Bloomberg, que està sospesant ampliar les seves operacions amb aquests actius.

El cap executiu de comunicacions del banc d'inversió, David Solomon, va avançar que la demanda dels clients pot fer que el banc operi més enllà dels futurs sobre actius digitals. "Estem en procés de llançar productes derivats sobre el bitcoin, i valorem un altre tipus d'activitats, però estem extremant la cautela", va explicar Solomon. "Estem escoltant els nostres clients i tractant d'ajudar-los mentre exploren aquests actius".

Després d'aquests comentaris, els alcistes de la moneda de xifrat van impulsar el seu preu per sobre dels 6.700 dòlars i mantenen el seu optimisme, tot i les caigudes. Els experts de Fundstrat, en concret, creuen que després d'haver consolidat al voltant del nivell dels 6.000 dòlars, on resideixen els mínims de febrer, la de Nakamoto està madura per començar el seu esperat rebot.

Això sí, per inaugurar una nova tendència alcista de curt termini, la moneda virtual ha de superar primer la resistència dels 7.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador