bitcoin

Era només qüestió de temps. Després que els rumors hagin circulat que Goldman Sachs estava preparant una taula d'operacions amb el bitcoin, finalment l'entitat capitanejada per Lloyd Blankfein ha revelat que comerciarà amb els futurs del bitcoin "durant les pròximes setmanes", segons publica el The New York Times.

En aquesta ocasió, el gegant de Wall Street ha acabat confessant que "crearà la seva pròpia i més flexible versió d'un contracte de futurs, un contracte a termini no lliurable (NDF)", afegeix el diari. Fonts de l'entitat han explicat que la decisió és el resultat d'un nombre creixent de consultes de clients que mostraven interès en el bitcoin com un actiu alternatiu.

L'operació es produeix tot just cinc mesos després que Goldman Sachs desmentís que hagués obert una taula d'operacions amb els actius virtuals. The Wall Street Journal va publicar en aquell moment l'interès de l'entitat per ser la primera entitat financera de Wall Street en operar amb les monedes virtuals i amb aquest fi havia dut a terme una ronda de contactes entre els seus clients, però el mateix conseller Blankfein va desmentir tals moviments.

Goldman Sachs ja posseeix una participació en una taula de negociació amb monedes virtuals, encara que ha tractat que passi desapercebuda. El banc de Nova York formar part d'una ronda de finançament de 50 milions de dòlars a l'empresa Circle Internet Financial el 2015, que va ser dissenyada per permetre als usuaris transferir i rebre bitcoins; el seu principal servei, Circle Pay, és una aplicació de pagaments mòbils gratuïts entre particulars a través de la cadena de blocs. Els analistes de Goldman Sachs també van assegurar al gener que l'ascens del bitcoin l'ha empès al terreny de "bombolla" i al març van pronosticar que les condicions tècniques apuntaven que el preu podia trencar el mínim del 6 de febrer, als 6.000 dòlars.

EL BITCOIN BUSCA TRENCAR ELS 10.000 DÒLARS

Malgrat això, la notícia no ha provocat cap reacció en els preus de la de Satoshi Nakamoto, que es manté per sobre dels 9.100 dòlars. L'anàlisi tècnica apunta que la més operada de les monedes de xifrat està a punt per trencar a l'alça la franja dels 10.000 dòlars, mentre la capitalització total de les 1.600 monedes i tokens depassa els 435.000 milions de dòlars.

L’ethereum segueix pujant amb força, més d'un 5% i cotitza per sobre dels 700 dòlars i el bitcoin cash avança un 10% i recupera el seu bon to i tracta de reconquistar els 1.500 dòlars. La xarxa del bitcoin cash ha programat un canvi en el codi subjacent de la moneda virtual el proper 15 de maig. Aquesta implementació tècnica incrementarà la mida de cada bloc minat de 8 megabytes a 32 megabytes, en un esforç per portar l’escalabilitat d'aquesta xarxa fins al seu màxim.

No obstant això, no hi ha un pla per "llançar" una nova moneda, com a premi als titulars de bitcoin cash, i la cadena de blocs actual simplement serà reemplaçada per la versió actualitzada si guanya suficient suport. De fet, la propera actualització no passarà fins al 15 de novembre de 2019. És evident que aquest nou augment de mida de bloc més gran necessitarà una gran quantitat de proves i suport de la comunitat del bitcoin cash en general, comenten des de Diario de bitcoin.

Per tant, si bé els inversors del bitcoin cash no es veuran compensats amb un nou actiu quant es llanci el desenvolupament, els preus s'han disparat, com va passar anteriorment amb l'escissió del bitcoin gold o amb l'anunciada bifurcació del litecoin. Aquesta reacció s'ha produït possiblement perquè al mercat de les monedes virtuals s'ha acabat associant una bifurcació amb "diners gratis", assenyala Omkar Godbole, de CoinDesk. Aquest expert avisa que quan els inversors "s'adonin que la bifurcació és només una actualització de programari, el ral·li ben bé podria esgotar-se".

Noticias relacionadas

contador